BEVISST TANKEGANG?

 

Da har jeg gjort et forsøk på å skrive et litt dypere innlegg igjen i løpet av skoledagen, så om du føler for å slå ihjel litt tid kan du jo lese gjennom og se om du kjenner deg igjen og er enig, eller om du mener jeg er langt ute på vidda. Håper i det minste det ble nogenlunde forståelig.

 

Jeg har alltid hatt litt vanskelig for å sette ord på tankene mine, men i det siste har jeg vært litt filosofisk av meg. Jeg har tenkt en god del, og kommet frem til noe vledig elementert og viktig, så da vil jeg prøve å få det ned på tastaturet så jeg får delt det med dere. Jeg vet det er mange som har tenkt det og kommet frem til det lenge før meg, men jeg føler jeg omsider har innsett betydningen av det; nemlig det å være bevisst på tankene sine.

Hvordan du opplever hele livet ditt avhenger faktisk av hvordan du oppfatter og reagerer på ting, og om man er bevisst på tankene sine kan man selv bestemme hvordan man vil la ting påvirke humøret, dagen, uka, -hele livet. Dette kan relateres til alle aspekter i hverdagen; skolen, treninga, familielivet, omgangskretsen, økonomien, helsa og uventede hendelser. Naturligvis har man dårlige dager, man får dårlige nyheter, kanskje går ikke ting som man hadde håpet, eller kanskje mister man noen som står seg nær. Selvfølgelig er det helt greit å bli skuffet og være lei, ingen er glad og lykkelig året rundt. Men jevnt over kan man gjøre verden til et litt bedre sted, ved å starte med seg selv.

God helse handler ikke bare om å spise sunt og trene nok, den mentale biten er minst like viktig. For tiden prøver jeg å avsløre meg selv når tankene mine går i negative retninger, og da stopper jeg meg selv og vrir det over til noe positivt. Det kommer aldri noe godt ut av å fokusere på det negative. Jeg vil ikke fore destruktive tanker. Jeg har også en tendens til å bli stresset om jeg må bevege meg litt utenfor min komfortsone, særlig når det kommer til sosiale sammenhenger, men da prøver jeg å trekke pusten dypt inn, og forsikrer meg selv om at det er da ingenting å stresse over. Jeg har jo kontroll, og det er virkelig ikke et problem. Jeg prøver å ta til meg alle små gleder og øyeblikk i hverdagen, og la det berike livet. Samtidig vil jeg ignorere småting som lett kan irritere meg, sånn som folk som sperrer gangfeltet, folk som ikke oppfører seg på trening, eller regn på en ellers dårlig dag. Det er ikke verdt å bruke energi på å dvele ved slike ting.

 
Jeg har også oppdaget betydningen av ordtaket Smil til verden, så smiler verden til deg. Det har jeg opplevd gang på gang i det siste! Jeg har nemlig innsett at jeg vil bli oppfattet og husket som en positiv person som gir energi, ikke tar. Jeg vil ikke være en som drar folk ned, og gjør det som i utgangspunktet var en fin dag til noe slitsomt og irriterende. Her kommer jeg tilbake til mitt forige innlegg, Hverdagsgleder. Det å være hyggelig og positiv, og gi litt av seg selv for å glede andre, det gir en så utrolog mye tilbake.

 

Når jeg leser gjennom det jeg har skrevet føler jeg ikke at jeg helt klarte å få ut det jeg hadde på hjertet så godt som jeg ville, men jeg har som sagt vanslig for å formulere meg og sette ord på tankene mine. Legg litt godvilje til og reflekter litt over hvordan du selv møter mennesker og ulike situasjoner, så kjønner du kanskje hva jeg vil frem til. Dette kommer jeg iallefall til å jobbe og fokusere mye på fremover, for jeg merker at livet blir så mye lettere. Når vekkerklokka ringer om morgenen, så smil og si til deg selv at dette kommer til å bli en flott dag!

 

Lykke kommer ikke til deg, du må selv skape den.


4 kommentarer

Sunn mat og trening

09.sep.2011 kl.14:34

Selv om du kanksje ikke fikk ut akuratt det du hadde i hodet(føler det i hvert innlegg jeg!! hehe) Så traff det hvertfall meg veldig bra. Det er utrolig viktig å bli minnet på en gang i blandt for det er så lett å miste kontroll over tankene og la de negative tankene kontrollere. Husker tilbake da jeg jobbet i en dagligvarebutikk. De dagene jeg bare var sur og lei gikk tiden bare såååå sakte. Men når jeg smilte til kundene og slo av en prat så var det ikke så værst allikevel. Det er som regel slik at det du putter inn får du også ut igjen! :)

lovelyliller.com -

09.sep.2011 kl.15:47

100% enig. tankenes kraft er stooor! :D god helg.

Andrea

10.sep.2011 kl.08:53

Sunn mat og trening: Fint å se at jeg nådde ut til noen iallefall. ^^, Og det var et kjempegodt eksempel du kom med. En hel dag på en matvarebutikk er jo kanskje i utgangspunktet ikke så spennende, men det kommer helt an på hva man selv velger å gjøre ut av det. Sender man ut positiv energi, får man positiv energi tilbake. =)

Andrea

10.sep.2011 kl.08:53

lovelyliller.com: Ja, det er så avgjørende! God helg til deg også :D

Skriv en ny kommentar

hits