UKE 33 - SKOLESTART OG TRENINGSGLEDE

 

Jeg begynner å innse at jeg er en ganske så ustabil blogger. Sånn har det alltid vært, og sånn kommer det visst alltid til å være, ser det ut til. Men det får bare være! Jeg har nemlig mye på hjertet nå, for den siste uka har vært ganske innholdsrik (sammenlignet med resten av min sommer iallefall), så jeg har da litt å meddele i dag.

Ukas store høydepunkter:

  • Skolestart
  • 4RM i markløft
  • Startet på mitt nye 5-splitt-program
  • Prøvd å komme meg på konsert, gitt opp å komme meg på konsert, gjort et siste tappert forsøk på å komme meg på konsert, for så å akseptere at det ikke ble konsert.

 

Det var vel uka mi i korte trekk. Jeg har jo begynt på VG3 påbygning nå, og er forberedt på et krevende skoleår med mye arbeid. Det sies jo at det er det tøffeste året du kan ta i løpet av vgs, så her nytter det ikke å ligge på latsida. Jeg har forøvrig innstilt meg på å jobbe mye og danne gode arbeidsvaner helt fra starten av, og jeg har lovet meg selv at jeg skal iallefall ikke bli hengende etter. Jeg har hatt en god start, og har faktisk brukt litt av helga på å løse matteoppgaver og lese historie, så jeg har en god magefølelse for året.

Kommer nok til å være rimelig egoistisk i tida fremover nå, og fokusere på skole og trening 24/7. Blir ikke tid til mye annet enn skole på formidagene, trening, matlaging  og leksegjøring på ettermidagene, og så går jo nettene til den uhyre viktige søvnen som jeg er 100% avhengig av for å fungere som jeg skal. Men det gjør meg overhodet ingenting. Er det noe jeg virkelig er glad i så er det rutiner og planlegging, så jeg ser i grunn frem til dette, skada som jeg er.

 
Koste meg litt mens jeg leste historie, også fikk jeg pakken jeg vant i giveaway hos Lovelyliller for en stund tilbake. Tusen takk Christina! Den skal testes ut ganske snart.


På treningsfronten lever jeg i en ren lykkeverden om dagen. Du vet den følelsen av å gå rundt å ha cravings etter noe du har veldig lyst til å spise? Ja, akkurat en slik følelse hadde jeg tidligere i uka, men det gjaldt ikke mat, det var cravings etter å kjøre markløft. -tungt. Jeg har kun kjørt strakmark i hele sommer, og da med rimelig lette vekter, typ 10-15 reps. Så på fredag fant jeg ut at jeg ville legge inn ei tung økt med benk og mark, for å se hvordan jeg egentlig ligger an styrkemessig, ettersom jeg hovedsaklig har trent for å bygge og ikke bli sterkere i hele sommer. Skuffende, men lite overaskende, har jeg ikke blitt noe sterkere i benkpress. Det var en liten nedtur, men så satte jeg i gang med markløft. Det gikk jo som en drøm! Sammenlignet med andre jenter som har trent like lenge som meg vet jeg ikke helt om jeg er sterk eller svak, men jeg har iallefall ikke løfta så tungt før selv. Jeg kjørte til sammen 5 sett, og på det siste løfta jeg 85kg x 4. Fornøyd med det.

I går satte jeg i gang med den nye 5-splitten min, og jeg kjenner allerede at jeg tror den kommer til å passe meg utmerket. I og med at jeg har så få muskelgrupper å konsentrere meg om på hver økt, føler jeg at jeg klarer å yte mye bedre. I tillegg har jeg færre øvelser per økt nå, så da klarer jeg å gi på maks på alle øvelsene, uten å halvt ubevisst tenke at jeg må spare energi til alle de andre øvelsene.

Splitten er delt inn slik:

  • Dag 1: Skuldre + triceps
  • Dag 2: Rygg + bakside skuldre
  • Dag 3: Forside lår
  • Dag 4: Bryst + biceps
  • Dag 5: Bakside lår + legger

I går hadde jeg altså ei knallbra økt på skuldre og triceps, og nå gleder jeg meg til å trene rygg og bakside skuldre i dag!

 


Nå er jeg metta på smågodt for en stund kjenner jeg. Koste meg litt ekstra med mat og godis i går, men smågodt-posen ble visst litt større enn jeg hadde tenkt. Ica er teit som har så svære poser! Jeg er  av dem som ikke kan gi seg for skåla er tom nemlig, så jeg hadde litt vondt i magen da jeg la meg i går. blir nok noe hjemmebakt neste gang isdetedet tenker jeg.

 
Etter morgenturen min i dag spiste jeg frokosten min ute på platten. Det er så fint her ute på landet. Det er ganske tett med trær foran huset som sperrer for sola så tidlig på dagen, men noen solstråler skinte gjennom og fikk morgendugget på gresset til glinse, mens hanen på nabogården gol, fuglene kvitret og kyrne møet(?). Herlig start på en søndag!Har du hatt ei fin uke?

 

12 kommentarer

Mat, helse og velvære

21.aug.2011 kl.13:00

Jeg har også begynnt vg3 påbygging i år, og har tenkt og forbredt meg ganske likt som deg virker det som :)

Gratulerer med nytt program, skal snart kjøpe meg treningskort jeg også, så blir det litt mer rutine på treninga igjen, og jeg gleder meg :D

Ha en riktig fin uke! :D

Kristina

21.aug.2011 kl.13:09

ÅÅh du er så fin :) Herlig med smågodt da.. :) Selv har jeg ikke hatt noe ekstra godt denne helgen :/ Buhuu ;) Men men.. Håper du får en fin søndag kjære du <3

Sunn mat og trening

21.aug.2011 kl.13:26

Så flink du er!! Fyttirakkern du er sterk :D

healthy diane

21.aug.2011 kl.14:45

Grattis med økning i markløft, så gøy! Du er flink :) Lykke til med påbygg, det nailer du fint! Jeg begynner selv med privatistundervisning i realfag om et par uker.. wææ! Denne uka har bare gått til med jobb, trening og spising. Utenom jobb, ei ganske okå uke;) Ha en fin søndag!

anonym

21.aug.2011 kl.16:32

Hva betyr 4rm? gratulerer!

Andrea

21.aug.2011 kl.17:23

Mat, helse og velvære: Da får jeg bare ønske deg lykke til med skoleåret! Satser på at vi klarer oss fint begge to. ^^,

Ha en kjempefin uke du også! :D

Andrea

21.aug.2011 kl.17:25

Kristina: Awh, takk! Er litt godt å ikke spise noe godis i løpet av ei helg også da, da føler man seg ekstra bra når helga er over.. ;P Ha en fin søndag du også! <3

Andrea

21.aug.2011 kl.17:26

Sunn mat og trening: Takker! :D

Andrea

21.aug.2011 kl.17:28

healthy diane: Takk for det! Lykke til med privatundervisninga. Realfag høres skummelt ut. =P Ha en fin søndag du også. ^^,

Andrea

21.aug.2011 kl.17:30

anonym: For å sitere wikipedia: "1RM er sportsterminologi og forkortelse for «en repetisjon maksimum», eller det meste er person klarer å løfte eller flytte en gang i en bestemt øvelse." Med andre ord så er 4RM det meste man klarer å løfte 4 ganger. =)

Sunniva Nilsen

21.aug.2011 kl.19:35

Har hatt en rimelig avslappet uke ettersom at jeg ikke får trene til jeg blir ordentlig frisk. DEPRIMERENDE. Ser ut til at uka di har vært strålende, da! :-) Kjempefin blogg også :-)

lovelyliller.com

21.aug.2011 kl.19:47

Weee så bra den kom fram <3 skoleskart er spennende. Det går nok kjempebra ;D ja vær fornøyd å kos deg masse med godiset :D

Skriv en ny kommentar

hits