PROTEINPULVER

 

Proteinpulver ser ut til å være av interesse, så da tenkte jeg å skrive litt om de pulverene jeg selv har i hus.

Først og fremst vil jeg bare få si at jeg ikke mener proteinpulver er et must. Det er ikke noe magisk med proteinpulver, det er bare en enkel proteinkilde med forskjellige gode smaker. Man kan selvfølgelig ganske enkelt få i seg nok proteiner gjennom vanlig kost med nok fisk, kjøtt, egg melkeprodukter etc., men for oss som ønsker å bygge muskler, er det ekstra viktig å få i seg nok hver dag. Da er proteinpulver et veldig greit og enkelt alternativ; det krever ikke mer tilberedning enn at du tilsetter litt vann/melk, proteinene tas lett opp i kroppen og egner seg derfor godt etter trening (istedet for å spise en dunge med kylling), og det er faktisk en billig proteinkilde om man rekner på hvor mange gram protein man får i seg contra i kjøtt o.l.

Nå har jeg kun prøvd de typene jeg kommer til å skrive om nedenfor her, og har dermed ikke noe å sammenlikne med, så denne vurderingen bør vel tas med en klype salt. Jeg bruker en god del proteinpulver nå om dagen, så jeg tror jeg kommer til å bestille i ulike typer og smaker fremover etterhvert som jeg må etterfylle, så jeg ikke går lei. Forslag tas imot med takk. Jeg kan vel også nevne at jeg ofte pleier å blande pulveret så tykt at det er som en veldig tykk saus, og enten dele opp banan og røre oppi, eller smøre pulveret på riskaker som pålegg. Konge ettertreningsmåltid!

STAR NUTRITIONS WHEY 80

Whey 80, som man kan bestille her, er nok min favoritt foreløbig. Det er et av de billigste proteinpulverene jeg har funnet, og er god på smak. Baksiden med Whey 80 er at jeg  ikke synes det blander seg så lett ut i vann. Man er nesten nødt til å bruke en shaker for å slippe at det klumper, - å røre om i et glass holder ikke.

 


Sjokolade
Dette var det aller første proteinpulveret jeg prøvde, og det bruker jeg fortsatt. Det er dette det går mest av her hjemme. Jeg synes det er veldig godt på smak, så lenge man ikke vanner det ut for mye.

Bringebær
Denne synes jeg har en frisk og god smak, og passer særlig godt nå som det er så varmt ute. Jeg husker jeg ble litt skuffa første gang jeg åpna pakken og så at pulveret var hvitt og ikke rosa, men skuffelsen gikk raskt over da jeg innså at det skifta farge og ble rosa så snart det kom i kontakt med vann.

Vanilje
Er veldig glad i denne smaken også, men det er nok mest fordi jeg rett og slett er smak for vanilje. I store mengder synes jeg den kan bli litt kvalmende, og smaker kanskje litt kunstig (?).

 

Whey 80 finnes i veldig mange forskjellige smaker, og neste gang kommer jeg til å bestille en pakke med sjokolade/banan. Det høres spennende ut.

 

FITNESSPROTEIN FRA MYO.NODette pulveret fikk jeg i bursdagsgave for litt siden, i smaken sjokolade og karamell. Konsistensen var himmelsk sammenlignet med det jeg er vant til, og det blandet seg kjempelett i vannet. Smaken ble jeg derimot en smule skuffet over, for jeg synes rett og slett det hadde litt lite smak, til tross for at jeg brukte veldig lite vann. Mulig det smaker bedre i melk. Ettersom dette er litt dyrere enn Whey, og har en mye bedre konsistens, kommer jeg nok til å spare det til bakeprosjekter. F.eks tilsette litt ekstra søtning og bruke det som glasur på muffins etc.

 

 

Har du et proteinpulver å anbefale?

 

8 kommentarer

Thea

09.jun.2011 kl.12:56

har aldri prøvd det, men har lyst! :-)

Kristine Berland

09.jun.2011 kl.13:00

Fin blogg. Hadde blitt glad for kommentar tilbake. Har en spørsmålsrunde nå. Hadde vært gøy om du spurte meg om noe:)

lovelyliller.com

09.jun.2011 kl.15:25

proteinpulver <3 har det samme whey som deg,men kan ikke bruke det pga jeg er allergisk mot melkeproteinet. har enda ikek fått biffproteinet jeg blogget om,men er spent. ha en fin dag nusselige du :*

Kristina

09.jun.2011 kl.16:08

Whey80 med sjoko/banan maker himmelsk <3 Ellers er jg glad i zero carb fra nordicnutrition med cocos og sjokolade! :) Myoprotein fra myrevolution.no er godt om man liker litt sterk/stram sjokolade/mocca-smak :) Finnes for mye godt på markedet :P

benedictestrening

09.jun.2011 kl.18:40

Takk for tips! Jeg har enda ikke prøvd ut proteinpulver, og det er jo så mye å velge mellom! Da er det kjekt med noen tips..:)

mylifeaskris

09.jun.2011 kl.20:46

Zero Carb som Kristina (ovenfor) anbefalte meg, bra for meg som ikke tåler laktose! Den med sjokoladesmak er herlig :-D

Fitnessnora

18.jun.2011 kl.15:35

Bruker whey gold standard jeg, synes det smaker rågodt :))

Sunniva

20.jun.2011 kl.16:34

Jeg liker veldig godt mintsjokolade fra star nutrition. Lurer på om jeg skal teste banansjokolade neste gang jeg også. Jeg har nesten blitt avhengig av å blande proteinpulver i grøten, så da må jeg nesten ha en smak som passer. :)

Skriv en ny kommentar

hits