NYTT SPISEMØNSTER

 

Det er for galt å sitte inne med PCen på fanget når man får så herlig sommervær som vi har hatt de siste dagene, og da blir ikke bloggingen satt like høyt på prioritetslista. Det føles som sommer, og jeg har prøvd å utnytte findagene til det fulle. Har spilt badmington, vært på sykkeltur/piknik, slikka sol, grilla, og rett og slett hatt det fantastisk ute i sola.

Denne uka bestemte jeg meg for å prøve meg på et litt annet spisemønster enn det jeg er vant med, basert på periodisk faste. Jeg har altså ikke spist noe før rundt 11.30 om dagene, og deretter spist store måltider resten av dagen. Dette har ikke noe å gjøre med at jeg ikke har lyst på frokost om morgenen, jeg har sjelden problemer med matlysten for å si det slik. Tanken bak det er å unngå småspising og snavling, noe som er min store utfordring når det kommer til kosthold. Ikke snavling av sjokolade og kjeks, men alt annet. Jeg er generelt bare glad i å putte noe i munnen. Ettersom jeg utsetter frokosten, får jeg ikke "smaken" på mat, og tenker dermed ikke på det før første måltid. Resten av dagen blir jeg såpass mett etter hvert måltid at jeg ikke har lyst på noe mellom måltidene. Det er iallefall tanken bak for min del.

Jeg var redd jeg kom til å være skikkelig sur, ukonsentrert, slapp og gretten om morgenen, men energinivået har faktisk vært minst like høyt som da jeg spiste frokost kl.06.30. I tillegg konsentrerer jeg meg bedre på skolen når jeg ikke sitter og ser på klokka for å se hvor lenge det er til neste mellommåltid. Dette spisemønsteret, i tillegg til at jeg har økt en god del på kaloriene (jeg ønsker tross alt å bygge muskler, selv om jeg er småredd for å legge på meg fett nå til sommeren), har resultert i at jeg har mye mer energi, er i bedre humør og har et litt mer avslappet forhold til kosten. Ser ikke bort ifra at jeg kommer til å fortsette å spise slik etter denne prøveuka.

 


Jeg klarte å skade tunga mi til blods på en vannflaske her en dag. Blir nesten litt imponert over meg selv. Også er kjærestepusen på besøk, og vi har kost oss med grillmat (laksewrap for min del), vannmelon, og skyr vanilje med friske jordbær. Ikke galt i steikende sol.


 

Har du prøvd periodisk faste?

 

3 kommentarer

Julie Wilhelmine

12.mai.2011 kl.13:05

JEG ER I LEVANGER OG JEG VIL SPILLE BADMINGTON MED DEG!! Crap at finværet forsvant da jeg kom.. :p

lovelyliller.com

12.mai.2011 kl.18:52

det er IKKe noe for meg :)

Tonje Bekkensten

12.mai.2011 kl.20:25

Følger periodisk faste:)

Skriv en ny kommentar

hits