DETOX

 

Jeg tror jeg skal innføre noe nytt i kostholdet mitt, nemlig detox-søndag. Altså ta en dag i uken hvor kroppen får renset seg litt, og bli kvitt unødvendige avfallsstoffer. Det vil si at jeg kun drikker vann, smoothie og rensende te, og spiser litt frukt. Ikke noe annet. I dag kjenner jeg iallefall at det er godt, etter alt jeg stappet i meg på bursdagen i går.Om noen har råd og tips ang. dette er det bare å rope ut.

detoxdietplanet.com


 

Ellers ble jeg sittende oppe og skrive litt etter jeg kom hjem i går. Limer likså greit inn det jeg skrev ordrett:

 


 

Akkurat nå sitter jeg hjemme i stua, etter å ha kommet hjem fra Idas 18 års-feiring. Jeg sitter og grubler og funderer, og vurderer å rett og slett slutte å spise kaker og slikt for godt. "Det må jo være lov å kose seg en gang i blant." -Ja, det må det, men nå etter å ha fråtset i kaker, sukker og hvetemel, sitter jeg igjen med et fysisk, for ikke å snakke om psykisk, ubehag. Det føles ikke godt på noe vis. Jeg føler meg tung, kvalm, oppblåst, og har nesten litt vondt i magen. Den eneste grunnen til at jeg spiser er fordi jeg rett og slett ikke klarer å styre meg. Jeg vet der og da at jeg liker smaken på maten, og ettersom den står der for at jeg/vi skal spise den, så spiser jeg også.

Jeg har det jo så mye bedre, både fysisk og psykisk, når jeg koser meg med god samvittighet. Det eneste problemet slik jeg ser det, er at jeg forbinder kaker og slike serveringer med sosiale sammenkomster med venner og familie, og jeg vil jo ikke slutte å tilbringe tid med dem. Ja, jeg kan naturligvis være til stede uten å spise av den usunne "maten", eller ha med min egen sunne snacks, men det er ikke så moro når man føler at man nesten blir gjort narr av for sitt "ekstreme matregime". I tillegg synes jeg det er ekkelt å legge press på dem rundt meg. Jeg vil jo ikke ødelegge kosen for dem med å gi dem dårlig samvittighet, eller noe i den duren. Jeg føler det ofte sånn om jeg takker nei til det jeg blir tilbudt, og heller spiser noe annet. Noe sunnere.

Men jeg tror jeg rett og slett skal glemme alle andre nå. Gjøre som jeg vil. Jeg orker ikke denne følelsen noe mer, den kommer hver gang jeg skeier ut med noe jeg egentlig ikke føler at jeg burde spise. Det føles ikke bra, og jeg vil ikke sitte med slike tanker etter en kveld som i utgangspunktet var ment til å bli en kjempehyggelig og minneverdig kveld. Jeg vil ikke spise noe om ikke kroppen min har nytte av det.

 


 

 

Jeg vet ikke helt hvorfor jeg poster dette, og jeg forventer iallefall ikke at noen kommer til å orke å lese det. Men det er vel bare fint å ha det svart på hvitt.

5 kommentarer

Charlotte -

23.jan.2011 kl.13:54

Detox-søndag høres bra ut! Milug jeg slenger meg på jeg også :)

Kjersti

23.jan.2011 kl.13:57

Åh, jeg vil også ha sånne fine dager med bare sunt ^^

Mary Nïtemare

23.jan.2011 kl.14:44

Jeg synes det var bra ut du posta dette jeg, Andrea. For da vet vi hvordan du føler det og tar mer hensyn til det. Ingen kan presse deg til å spise noe du blir fysisk og psykisk uvel av. Jeg støtter deg ihvertfall, og jeg skulle ønske jeg hadde din selvdisiplin, for jeg burde også bli mye flinkere når det gjelder trening og kosthold.. Synes du er flink jeg! :) <3

Naviana

23.jan.2011 kl.16:39

Lykke til :) Hørtes veldig lurt ut med en detox-dag i uka! Jeg har tenkt på fasting, men aldri fått meg til å gjøre det på en ukentlig basis. Dersom livet mitt passer seg slik, så vil jeg kanskje få inn en slik dag.... :) Men jeg har litt rutineangst... Uansett, som du kanskje vet.. så sluttet jeg helt med sukker for over 5 år siden. Blant annet av de samme årsakene som deg. Jeg følte meg alltid elendig etter å ha spist sukkerting. Ville bare si at jeg støtter deg... jeg har det så mye bedre med meg selv nå. Men klart, det oppstår noen litt dumme situasjoner avogtil i sosiale sammenhenger, men det er ikke så ofte jeg er sosial... og heldigvis har jeg flere venner som også har sluttet med sukker nå! I tillegg har jeg lært meg å lage noen gode sukkerfrie ting som jeg kan ta med meg :) Her er forresten en tekst som min kjære nylig skrev om sukker: http://eikebladet.blogspot.com/2011/01/sukker.html

Julie Wilhelmine

23.jan.2011 kl.17:56

Veldig enig med Marit. Jeg er en "lese-person" og får mye mer forståelse for ting når folk skriver om det. Du har i alle fall min fulle støtte, og jeg håper du vil dele litt med meg, for selv om jeg ikke føler at jeg har særlig mye peilig nå har jeg veldig lyst til å lære! This is healthy thoughts! Flink er du <3

Skriv en ny kommentar

hits