SPONSET AV PAPPSEN

 

Iiih, nå er jeg litt gira! Pappa er vel kanskje den i familien som gjør minst narr av min ekstreme interesse for et sunt kosthold, og i dag var han faktisk så snill at han sponset meg med litt varer. Har i lengre tid hadd lyst til å prøve ut en del oppskrifter på godis og bakevarer som jeg har funnet på diverse blogger, men i mangel på ingredienser har jeg liksom ikke kommet noen vei. Nå er jeg imidlertid pittelitt bedre utstyrt, så nå blir det andre boller! Høhø..

 

Fiberhusk, mandelmel og sukrin.


Så for å forklare hva som er så magisk med disse produktene, tenkte jeg at jeg skulle lime inn litt fakta, i håp om å skape et sukkerfritt Norge. Go me.

 

Sukrin (Funksjonellmat.no)

 • Null kalorier
 • Skader ikke tennene
 • Smaker og ser ut som sukker
 • 100% naturlig - finnes i bl.a. frukt
 • Gir ingen blodsukkerstigning (null GI)
 • Virker som antioksidant i kroppen

Mandelmel (Funksjonellmat.no)

 • Lav GI
 • Lite karbohydrater
 • Naturlig glutenfritt
 • Høyt proteininnhold
 • Rik på vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter

For personer som av ulike grunner ikke vil eller kan spise hvetemel, kan mandelmel være redningen. Mandelmel er finmalte avskallede mandler, og kan brukes i baking og matlaging av alle som ønsker å spise sunt. Mandelmel gir svært lav blodsukkerstigning, og er dermed godt egnet for diabetikere og andre som vil spise mat som er snill mot blodsukkeret. Lavglykemisk mat gir jevnere energi og humør, samt bedre fettforbrenning. Med Mandelmel er det enkelt å lage lekre og næringsrike bakverk med mindre kalorier.

Fiberhusk (Allergimat.no)

Inneholder pulveriserende Psyllium frøskaller, og er et must når du skal bake glutenfri bakst. Deigen blir smidigere og bakverket saftigere og det smuler mindre.


 

Nå har jeg akkurat kost meg med en kveldsmat bestående av 100g Skyr naturell, et par t-skjeer sukrin, en dæsj kanel, og en halv banan i biter. Smaker søtt og godt, og det beste av alt er at jeg spiser det med 100% god samvittighet. Baksiden med disse produktene er at de er mye dyrere enn vanlig sukker og hvetemel etc. Vet du om et sted man kan få bestilt slike produkter billigere enn de er på helsekostbutikker, så tips meg!

 

Tenkte jeg skulle linke til noen blogger jeg leser fast, med (forhåpentligvis) gode og sunne matoppskrifter:
Kristine Weber
Superlivsstil
Dedication

 

Jeg har forresten laget en ny kategori; trening og kosthold, ettersom dette opptar veldig mye av tiden min nå om dagen. Tror kanskje jeg begynner å ha litt lyst til å blogge mer om det. Vi får se.

5 kommentarer

Julie Wilhelmine

18.jan.2011 kl.20:51

..Du e litt småsprø, men.. Æ lik det! :D Ska finn mæ sånn Sukrin ja, bættre!! Hihi

Gorunning

18.jan.2011 kl.21:51

Nå som du blir sponset kan du jo legge ut oppskrifter ;)

Signe Olavsdotter

18.jan.2011 kl.23:03

Hvor har du kjøpt dette? Zoomfg; har en diabetiker-cøliaki-søster, hadde vært kjekt å vite. ;)

danarki

19.jan.2011 kl.02:34

Ultra har ganske mye allergimat og helsekost stuff som fortsatt koster skjorta, men som alikevel er en tier eller to billigere per produkt enn hos helsekost-kjedene.

Mjuuugly

19.jan.2011 kl.22:58

iherb.com selger det meste innen alternativ mat som man får til blodpris i Norge, eks. mandelmel, fiber husk og sukrin (heter erythritol). :)

Skriv en ny kommentar

hits